lördag 1 oktober 2011

Svar på kommentar

Tycker det är jätte skoj att tårtorna uppskattas och en del är intresserade av att veta mer. Jag har fått lite frågor angående förkortningar som jag använder.

Sp = sockerpasta/sugarpaste, detta är en massa som till största del består av florsocker. Den används till att täcka tårtor och vissa dekorationer.
Mp = modelleringspasta/modellingpaste, torkar snabbt utvändigt men håller sig mjuk inuti. Används till figurer och enklare blommor.
Fp = flowerpaste, kan kavlas mycket tunt och används till små saker och blommor.

Sen fick jag en fråga angående all fluff jag gör. Det är alltså en tårtfyllning gjord på godis och grädde. Man kan i stort sett ta vilket godis man vill (undvik godis som tex kexchoklad, där själva kexet inte kan smälta). Man tar ca 180g godis och smälter det långsamt i 3dl grädde. Använder man godis med gelatin räcker det med ca 60g godis, annars blir det bara en stor klump. Låt det sedan svalna helt i kylen, minst 6 timmar, och vispa sedan till en härlig, fluffig konsistens.

Fluff kan med fördel användas i stället för grädde till tex kladdkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar